Снимка БулфотоПубликуваха данни, от които става ясно кои чужди граждани искат

...
Снимка БулфотоПубликуваха данни, от които става ясно кои чужди граждани искат
Коментари Харесай

Най-много руснаци, арменци и сирийци искат да вземат наш паспорт

Снимка Булфото

Публикуваха данни, от които става ясно кои непознати жители желаят най-вече да вземат български паспорт.  Двойно повече искащи да станат български жители са регистрирани през 2020 година. Справка на президентската администрация сочи, че на съображение „ обща натурализация “ са подадени молби от Русия, Армения, Виетнам, Ливан, Сирия и Иран. Експерти изясняват наклонността с бежанската вълна, след ескалация на напрежението в Близкия изток. Резултатът - предходната година българско поданство са получили малко над 18 400 души.

Мехран Давари живее в България към този момент 10 години. Напуска родния Иран в миг, в който страната е раздирана от протести след президентските избори. Самият той твърди, че попаднал в полезрението на локалните управляващи по политически аргументи. „ За страдание, този, който не трябваше да става президент, стана и започнаха митинги по улиците. Участвах в тях и ме арестуваха. Не бях единствено аз “, споделя Давари пред NOVA.

Лежи в пандиза няколко седмици.  В последна сметка е освободен, само че не след дълго полицията стартира да го търси. „ Реших, че Техеран, може би, е рисков град за мен, тъй като те ме търсеха непрекъснато “, показва Мехран Давари. Така той напуща Иран и отива в Турция, а оттова пресича незаконно границата с България. „ Просто желаех да заобикалям от този призрачен сън и да стигна някъде, с цел да пребивавам умерено “, споделя Давари.

Според арабиста Владимир Чуков доста мигранти виждат в България тъкмо такова място. „ Първият дял, който предлага нашата страна, това е успокоение и сигурност. Само си помислете какво е сега в Близкия изток “, разяснява той.

Днес Мехран се е открил в София и работи в склад. Очаква решение на настояването си за българско поданство. „ Ако изкарам документи, ще се запиша и ще отивам на учебно заведение “, безапелационен е той. Хазяинът му твърди, че е положително момче. „ Сериозно момче, работи, нямам недоволства от него. Помага, в случай че нещо има по къщата “, споделя Георги Рангелов. В Иран Мехран е приключил кино изкуство и даже работи над личен филм, който е озаглавил „ Клоун “.

В ситуацията на Мехран са хиляди мигранти у нас, които чакат да станат български жители. Обществото обаче продължава да е разграничено за това дали молбите им би трябвало да бъдат уважавани.

Според наблюдаващи България все по-често се трансформира не в директна, а в последна дестинация.„ Чел съм сърцераздирателни истории какво е било в Харманли, какво е било в другите бежански лагери… България, за жалост, ще поема своята част и своя риск от транспортна коридорна страна в страна с последна дестинация “, споделя проф. Владимир Чуков, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР